torsdag den 31. maj 2012

Red Velvet Cupcakes





I dag fik jeg bagt disse lækre cupcakes, som jeg ikke havde prøvet før, nemlig Red Velvet cupcakes. Navnet henviser til dejens farve, som er mørkerød. Jeg valgte at lave en creamcheese frosting og det blev virkelig godt!

Til ca. 16-18 red velvet cupcakes:
4 dl mel
3,5 dl sukker
2 tsk vanilje essens
2 spk kakaopulver (det helt mørke kakaopulver man bruger til at bage med)
2 tsk bagepulver
1,5 dl kernemælk
2 æg
100 g smør

Ca.6 tsk af rød frugtfarve ( til den får den perfekte røde farve )

Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og kakaopulver sammen i en stor skål. Bland kernemælk sammen med frugtfarven i en mindre skål eller kop. Smelt smøret. Put æg, smør og kernemælk-farve blandningen ned i den store skål til alt det andet. Fordel dejen i cupcakesforme (fyld dem kun ca. 3/4 op da de hæver lidt) og bag dem derefter i ovnen ved 200 grader ca 15-20 min (kommer an på hvilken ovn man har)

Creamcheese frosting med vanilje:
100 gr usaltet smør, blødt
225 gr Philadelphia
350 gr flormelis
1 tsk vaniljesukker eller korn fra en vaniljestang






Smøret skal helst have stuestemperatur inden I begynder at blande det hele. Bland smør og flødeost sammen indtil der ingen klumper er. Bland derefter flormelis og vaniljesukker i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar